• Slider
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa.
  • Slider
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa.
Olcsó laptop
Új laptopok, asztali gépek, szerverek
Célunk

Az olcsolaptop.hu honlapot a címével ellentétben nem kizárólag a kedvező árú laptopok bemutatására hoztuk létre, bár ez a honlap fő profilja.

Helyet adunk más típusú számítógépek és hardverek megjelenítésére is, mint az asztali számítógépek, a szerverek, és az ezekhez csatlakoztatható eszközök.

Különösen fontosnak tartjuk, hogy többségében olyan gépeket, szervereket, kiegészítőket válasszunk ki, melyek jó ár-érték aránnyal bírnak.

A netbookok tündöklése és bukása avagy már csak tablet és laptop lesz a piacon

Piacra kerülésük idején, 2008-ban optimista előre mutató szemléletek láttak napvilágot. Az alacsony fogyasztású és teljesítményű, olcsó és lassú hordozható kicsi gépek gyorsan terjedtek, kezdeti sikere hamar leáldozott. 2009 év végére az eladások jelentősen csökkentek. Az olcsóság kisebb teljesítményt jelentett, jóformán csak webezésre használható. Steve Jobs szerint képtelenség egyszerre olcsó és jó laptopot gyártani, ezért csak álom maradt az 500 dolláros MAC.

A nagy cégek, a Samsung, Dell és a HP kezdtek leállni a netbook gyártásával. Két cég maradt 2012-ben a piacon, az Acer és az Asus hatalmas mennyiséget termelve. Ez a két vállalat jórészt dél-amerikai és ázsiai területre koncentrált. Információk szerint leállnak a termeléssel és kiárusítják a raktárkészleteket. Így teljesen megszűnik a netbookok  gyártása, átadva helyét az olcsó tableteknek és laptopoknak.

Szóljon hozzá!


9 + = tizenhárom